Bilim Kurulu üyesi Urfa’da kritik açıklamalar yaptı! « Şanlıurfa'nın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi

SON DAKİKA

Bilim Kurulu üyesi Urfa’da kritik açıklamalar yaptı!

Bu haber 29 Ekim 2021 - 12:11 'de eklendi ve 69 views kez görüntülendi.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış geldiğinde daha çok kapalı alanlarda kalınacağı için bulaş riskinin artabileceğine dikkati çekerek, “O yüzden aşıyı artırıp tedbirlere uyumu yükseltmeliyiz.” dedi.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış geldiğinde daha çok kapalı alanlarda kalınacağı için bulaş riskinin artabileceğine dikkati çekerek, “O yüzden aşıyı artırıp tedbirlere uyumu yükseltmeliyiz.” dedi.

İlhan, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Şanlıurfa’da, Türkiye’de 18 yaş üzeri ikinci doz aşılamada yüzde 77’e gelindiğini ancak toplumsal bağışıklık hedefinin yakalanabilmesi için bu oranın yüzde 80’lerin üzerinde olması gerektiğini söyledi.

“Aşıyı ihmal etmemeliyiz”

Son dönemde günlük vaka sayılarının 25-30 bin arasında değiştiğini ifade eden İlhan, şöyle konuştu:

“Eğer şu ana kadar çift doz aşılı yüzde 77’lik bir nüfusumuz olmasaydı şu an bu rakamların çok daha yüksek olacağını söyleyebilirdik. Belki 2-3 katı bile olurdu. Bu nedenle kış mevsimi geldiğinde daha çok kapalı alanlarda kalacağımızı göz önünde bulundurarak bulaş riskinin artabileceğini değerlendirmeliyiz. O yüzden aşıyı artırıp tedbirlere uyumu yükseltmeliyiz. Kapalı alanları mutlaka havalandırmalı, kapalı alanlarda maske takmalı ve aşıyı ihmal etmemeliyiz.”