SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2024 14:55   Güncelleme : 19-03-2024 14:58

Babacan, iktidara Urfa'dan sert yüklendi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Ülkenin mevcut iktidar tarafından kötü yönetildiğini iddia eden Babacan, sarı kart gösterdi, yerel seçimlerde vatandaşlardan partisine destek istedi.

Babacan, iktidara Urfa'dan sert yüklendi

7614Babacan’ı DEVA Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Kaplan ,İl Başkanı Mustafa Işık, Teşkilat işleri Başkanı Kavas Deveci, DEVA Partisi ilçe belediye Başkan adayları, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:" Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dayız. Hem merkezde hem ilçelerde adaylarla birlikte programlar yapıyoruz. Ülkemizde tabi sıkıntılar çok büyük. Şanlıurfa'ya gelir gelmez emekliler vatandaşlarımızın şikâyetleriyle karşı karşıya kaldık. Tabi çoğu içine atıyor. Sıkıntılarını rahat ifade edemiyor ama özellikle emeklilerin Türkiye’de büyük feryat ettiği bir dönemden geçiyoruz. Şuanda emekli maaşıyla geçinmek Türkiye’de çok zor. Emeklimiz kira ödüyorsa onun temel ihtiyaçlarını karşılaması bile imkânsız. Böylesine büyük bir sıkıntıyla Türkiye yakın tarihinde hiç karşılaşmadı. Ülkemizin ekonomisi gerçekten çok büyük bir kriz yaşıyor aslında. Nüfusun yüzde 95’i bu krizi hissediyor. Bu krizi hissetmeyen halinden memnun olan sadece yüzde 5. Bunu da zaten TÜİK rakamlarıyla ortaya koymuş durumda. 5 yılda sadece Türkiye’deki nüfusun yüzde 5’inin geliri artmış durumda. Yüzde 95’inin geliri ya düşmüş ya sabit seviyede. Gerçekten büyük bir feryat var. Bununda en önemli sebebi TÜİK’in enflasyon rakamlarını doğru düzgün açıklamaması, gerçek enflasyonu saklaması. Biz yüzde 130 olduğunu tahmin ediyoruz.”  

Bu yılın bütçesinde sadece faiz ödemesi 1,254 trilyon olduğunu kaydeden Genel Başkan Babacan, milyonlarca çiftçi için tarıma verilen desteğin ise 91 milyar TL olduğuna dikkat çekti. Babacan, “Gerçekten Türkiye’de son yakın tarihimizde hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. Ekonominin iyi olduğu dönemlerden kalan iyi bir miras vardı. Ve o mirası yediler yediler ama sonuçta mirasta bitti. Şuan Merkez Bankası’nın döviz rezervleri eksi 60 milyar dolara inmiş durumda. İnsafsızca harcadılar. Gerçekten bu kadar berbat bir ekonomi yönetimi Türkiye yakın tarihinde hiç görmedi. İktidar bu kötü yönetim tablosunu örtmek için her tarafı donatıyor. Kafanızı çevirirseniz yoğun bir flama, bayrak ile vatandaşlarımıza adeta psikolojik baskı uygulamakta. Yani ben güçlüyüm, benim varım harcıyorum. Hiç kimse bu iktidara mahkum değil. güç bizde, irade milletin iradesi. Sandıkta bu millet iradesini açıkça ortaya koyduğu anda bu millet hükümet iktidara sarı kart gösterir. Onun için biz sürekli cebimizde sarı kart taşırız. Diyoruz ki seçimlerden çıkacak sonuç mutlaka bir sarı kart olmalıdır. Ben bunu gösterince başkan niye kırmızı kart vermiyorsun. Diyorum ki o öbür cebimde saklı. Çünkü hükümeti bir sonraki seçimlerde değiştireceğiz unutmayalım. Kırmızı kart bir sonraki seçimde iktidar değişeceği zaman gösterilecek. Hep beraber Türkiye bir sonraki seçim sonrası aydınlığa ulaşacak” diye konuştu.

Mete ArdaMete Arda