SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2024 00:45   Güncelleme : 21-03-2024 16:45

Başkan Aksoy'dan Nevruz Mesajı

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy baharın müjdecisi olarak bilinen 21 Mart Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Aksoy'dan Nevruz Mesajı

Başkan Aksoy yayınladığı mesajında, baharın müjdecisi, barış ve kardeşliğin dirilişi olan 21 Mart Nevruz Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Nevruz Bayramımız Türk-İslam alemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşlik meşalesinin simgesidir. Nevruz huzura açılan kapı, canlanıp yeşillenen doğanın adı, sevinç ve coşkunun miladıdır' dedi.

 Başkan Aksoy mesajın devamında şu ifadelere yer verdi

“Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı, insanların birlik ve beraberliğinin pekiştiği Nevruz Bayramı’nın Anadolu’da son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Bayramlar toplumun dini ve milli inanışları ile geleneklerinden oluşmakta olup, ait olduğu kültürün toplumsal değerlerini yansıtır. Binlerce yıldır baharın gelişi, coşkulu kutlamalara sahne oluyor. Yine binlerce yıldır tabiatın dirilişine, uyanışına güneşli günlerden umutlanışına bizler de eşlik ediyoruz. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişten günümüze büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren temel unsurlardan birini oluşturmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, barış, kardeşlik, dostluk içinde yeni umutların ve güzel başlangıçların yaşanması için bir fırsat olan Nevruz Bayramı’nın başta Bozovalı hemşerilerim olmak üzere tüm halkımızın Nevruz Bayramı'nı kutluyorum' dedi.

Mete ArdaMete Arda