YEREL
Giriş Tarihi : 24-11-2023 18:44   Güncelleme : 12-12-2023 22:28

Hilvan’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Hilvan'da Öğretmenler Günü kutlandı. Görevi başında şehit olan öğretmenler anıldı.

Hilvan’da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü programı Hilvan Mustafa Kemal Ortaokulu'nda düzenlendi. Programa ilçe kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından koro halinde şiirler okunup türküler seslendirildi.

Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Öğretmenler Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Bayık, “Siz değerli öğretmenler, dünyanın geleceğini ve çocuklarımızın aydınlık yarınlarını şekillendiren neferlersiniz. İlim ve irfan öğreten, sevgiyi aşılayan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleğini icra etmektedirler. Eğitimin olmadığı yerde cehalet vardır. Eğer eğitim varsa bilim ve teknoloji vardır, gelişme vardır. Bilim ve teknolojinin olduğu yerde hâkimiyet vardır. Bunun için okumalıyız ve eğitimle güçlenmeliyiz. Yüce dinimiz İslam'ın da ilk emri oku demektedir. Biz de bu emre uyarak çocuklarımın daha iyi eğitim alması adına Hilvan Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Geçmişe baktığımızda eğitim imkânlarımız çok kısıtlıydı. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim alanındaki hamleleri birçok imkânı beraberinde getirdi." dedi.

Bayık, "Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Görevleri başında şehit olan ve tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle yâd ediyorum. Yine 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Kaymakam Orhan Gazi Karakaş Eğitimin Önemini Anlattı.

Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi.

Mete ArdaMete Arda