GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2023 11:41   Güncelleme : 31-12-2023 19:49

Şanlıurfa Sokaklarına Renk Katacak: Rengarenk Çiçekler Yolda

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi seralarında mevsimine göre üretilen1.5 milyon çiçek toprakla buluşuyor. Tagetes, Petunya, Vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller kentin ana arterleri ve parkları süsleyecek.

Şanlıurfa Sokaklarına Renk Katacak: Rengarenk Çiçekler Yolda

‘’Daha Yeşil Bir Şanlıurfa’’ sloganıyla kentteki park ve yeşil alan sayısını her geçen gün arttıran Büyükşehir Belediyesi, kurduğu seralarda mevsimine göre çiçek üretimine devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla kendi öz sermayesi ile kurulan seralarda büyük tasarruf sağlandı. Daha önce ihale yöntemi ile alınan çiçekler artık Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu seralarda kendi sermayesi ile yetiştirilmeye başlandı.

Bünyesindeki fidanlıklarda kendi çiçeğini kendisi üreten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yıllık yazlık ve kışlık olmak üzere 1.5 Milyon çiçek tohumu ile her mevsime uygun çiçek üretimini sürdürüyor. Fidanlıkta yetiştirilen çiçekler kentin ana arterler, caddeler ve bulvarları süslüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Vali Ziyaeddin Akbulut Fidanlığında kurduğu seralarda yaz ve kış mevsimi için ürettiği tohumlardan yıllık 1.5 milyon çiçek üretimi gerçekleştirdi.

Tagetes, Petunya, Vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, seralarda hazırlanan çiçeklerin ekimine başladı. Kadim Şehir Şanlıurfa sokaklarını Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı çiçekler süsleyecek.

Mete ArdaMete Arda