GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 23:16   Güncelleme : 01-02-2024 23:26

Vali Şıldak: 256 gözaltına alındı

Şanlıurfa'da güvenlik güçlerinin aranan şahısların yakalanmasına yönelik faaliyetleri ve uyuşturucu ile mücadelede etkin çalışması ivmesini artırarak sürüyor.

Vali Şıldak: 256 gözaltına alındı

Şanlıurfa Valiliği, son bir hafta içerisinde Aranan Şahısların Yakalanmasına Yönelik Faaliyetler ve Uyuşturucu İle Mücadele Raporunu yayınladı. Buna göre; emniyet ve jandarma ekiplerinin il genelinde 373 farklı noktada bin 925 personelle düzenlediği uygulamalarda hapis cezası ve yakalama emriyle aranmakta olan toplam 256 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında 'Adam Öldürme Suçundan' 3, 'Hısızlık Suçundan' 42, 'Dolandırıcılık Suçundan' 32 ve 'Yağma Suçundan' 2 kişinin yer aldığı belirtildi. 

"Uyuşturucu İle Etkin Mücadele Sürüyor"
Öte yandan Uyuşturucu ile etkin mücadelesine devam eden güvenlik güçlerinin bu yöndeki denetim ve operasyonları da hız kesmeden sürüyor. Yine aynı dönem bazında yapılan operasyon ve uygulamalarda; 1 kilogram 952 gram skunk, 630 gram esrar, 106 gram metamfetamin, 430 gram bonzai, 49 gram eroin maddesi ile bin 765 adet sentetik hap ele geçirildi. Olaylarla ilgili 32 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 10'u çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. 

Vali Şıldak, "Şanlıurfa'mız Huzur Şehri Olarak Anılmalı"
Sahadaki tüm çalışmaları birebir takip eden Vali Hasan Şıldak, raporların ayrıntılarına yer vererek mücadeledeki kararlılığından dolayı tüm güvenlik güçlerini tebrik etti. Şanlıurfa'nın her zaman huzur şehri olarak anılması için güvenlik güçlerinin sahada yer almaya devam edeceğinin altını çizen Vali Şıldak, "Şanlıurfa’da suç işleyenlerin yakalanarak bir an önce adalete teslim edilmesi konusunda güvenlik güçlerimiz büyük gayret gösteriyor. Bununla birlikte yine uyuşturucuya karşı yoğun mücadelemiz devam ediyor. Tüm bunların hepsi vatandaşlarımızın huzuru ve refahı içindir. Devletimiz her alanda sahada ve vatandaşının yanındadır. Şehrimizde olumsuzlukların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak adına görev yapan tüm güvenlik güçlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Mete ArdaMete Arda