Akçakale’deki kan davası tatlıya bağlandı

Akçakale ilçesinde iki aşiret arasında silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Araya kanaat önderleri ve siyasilerin girmesi ile aile barıştırıldı.

YEREL - 15-10-2023 17:27 799 kez okundu.

Akçakale’deki kan davası tatlıya bağlandı

Akçakale ilçesindeki Ekinyazı Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, Ubade ve Hubeti aşiretlerine mensup aileler arasında kavga çıktı. 2 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Barış için bölgenin ileri gelenleri ve kanaat önderleri harekete geçti. Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı Mahallesinde bir araya gelen aileler, yaşanan tatsız olayı bitirerek barışa zeytin dalı uzattı.

Akçakale eski Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan,“Aziz ve Celil olan Allah’ın yardımı ile bu birlik sağlandı.. Yaklaşık 1 yıldır kadim ilçemizi huzursuz eden Ekinyazı’da iki aile arasında ki olaylar da, 2 canımızı kaybetmenin hüznü ile başlayan ve bugün sulh ile bizleri sevindiren olaylar bugün barış ile neticelendi. Bu barışta emeği geçen elini taşın altına değil, gövdesini taşın altına koyan her bireye ve tüm barış İçin çabalayanlara şahsım ailem ve akrabalarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün bizleri sulh ile sevindiren Yüce Allah’a sonsuz şükür edip,aynı sevinci Rıza-i İlahisine talip olduğumuz yüce yaradanın Filistin’de ki kardeşlerimize de yaşatmasını dua dua istiyoruz..

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyuna Yüzde 20 İndirim Yapacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyuna Yüzde 20 İndirim Yapacak

01-02-2024 - YEREL

AKÇAKALE, BAŞKAN YALÇINKAYA İLE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

AKÇAKALE, BAŞKAN YALÇINKAYA İLE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

28-01-2024 - YEREL