Dr. Fatma Şeker Şanlıurfa Karaköprü ilçesine belediye başkanı adayı olmak için çalışmalara başladı.

SİYASET - 30-11-2023 20:05 5283 kez okundu.

Dr. Fatma Şeker Şanlıurfa Karaköprü ilçesine belediye başkanı adayı olmak için çalışmalara başladı.

Şanlıurfa doğumlu olan Fatma Şeker, Karaköprü ilçesinde uzun süredir ikamet etmektedir. Eğitim hayatını da Şanlıurfa'da tamamlamış olan Şeker, Kars Kafkas Üniversitesi'nde Biyoloji eğitimi almış ve dereceyle mezun olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde Sosyal Hizmet Uzmanı ve Öğretmen olarak görev yapmış olan Şeker, daha sonra Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğretmen ve idareci olarak çalışmıştır.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak atanmış olan Fatma Şeker, Kadın Aile ve Çocuk Şube Müdürlüğü görevini de başarıyla yürütmüştür. Üstün başarı gösteren Şeker, 2013 yılında 'Şanlıurfa İli Asteraceae(Papatyagiller) Familyasının Florası' adlı Yüksek Lisans tezini sunmuş ve 2018 yılında ise “Şanlıurfa İli Lamiaceae (Ballıbabagiller)Familyasının Florası Bazı Taksonların Fitokimyasal ve Etnobotanik Özellikleri” adlı Doktora tezini tamamlamıştır. Halen Harran Üniversitesi'nde misafir Öğretim Üyesi olarak ders veren Şeker, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın kuruculuğunu yapmaktadır.


Fatma Şeker, belediye başkan adaylığı sürecinde önemli projelere imza atmıştır. Kadın Destek Merkezleri, Sabır Evleri, Kadın Kütüphanesi ve ücretsiz dershanelerin kuruculuğunu yapmış olan Şeker, aynı zamanda Üreten Kadınlar Merkezi'nin de kuruculuğunu üstlenmiştir. Şanlıurfa Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmakta olan Şeker, İngilizce ve Kürtçe dillerine hakimdir. Evli ve iki çocuk annesi olan Fatma Şeker, Karaköprü ilçesinde belediye başkanı adayı olarak halkın karşısına çıkmaya hazırlanmaktadır.


Fatma Şeker'in eğitim ve nitelikleri de oldukça dikkat çekicidir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Botanik Doktora Programı'nı tamamlayan Şeker, Harran Üniversitesi'nde Biyoloji Anabilim Dalı Botanik Yüksek Lisans Programı'nı da başarıyla tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Kafkas Üniversitesi'nde Biyoloji Bölümü'nde almış olan Şeker, eğitim hayatı boyunca üstün başarılar elde etmiştir. Bu nitelikleriyle Fatma Şeker, Şanlıurfa Karaköprü ilçesine belediye başkanı olarak hizmet etmeye aday olduğunu duyurmuştur.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gülpınar'dan flaş açıklama: Kutlama yapmayacağız !

Gülpınar'dan flaş açıklama: Kutlama yapmayacağız !

01-04-2024 - SİYASET

Başkan Beyazgül Hanelerine Misafir Olduğu Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu

Başkan Beyazgül Hanelerine Misafir Olduğu Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu

26-03-2024 - SİYASET