Hilvan'da Şire Şenliği düzenlendi

Türkiye’nin en lezzetli “Şire” çeşitlerinin yapıldığı Şanlıurfa’da bağbozumu geleneğini yaşatmak ve geleceğe aktarmak amacıyla Hilvan ilçesi Ovacık Mahallesi’nde “Şire Şenliği” düzenlendi.

YEREL - 23-09-2023 20:51 365 kez okundu.

Hilvan'da Şire Şenliği düzenlendi

BEYAZGÜL: TARİHTEN GELEN BİR ZENGİNLİKTİR

Bastık, Çekçek, Cevizli Sucuk, Pekmez ve daha birçok ürünün gözlere hitap ettiği Şire Şenliğinde Hilvan Ovacıklı kadınların maharetli elleriyle hazırlandı.

Şire’nin bir markası olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şire, Şanlıurfa’nın bir geleneğidir. Kadınlarımızın maharetli elleriyle hazırlanan şire’lerde el emeği göz nuru var. Şire’nin hazırlanmasında kadınların büyük bir emeği var. Odun ateşinde doğal bir ortamda hazırlanan şirenin tadı Hasenik’te bir farklı lezzet alıyor. Hasenik bir marka olmuşsa en baştan sonuna kadar her şeyin çok titizlikle yapılmasındandır. Bunlar doğal yiyeceklerimizdir. Bunlar lezzet, şifa ve bir tanıtım, bir marka hepimiz için çok önemlidir. Şehrimizin birçok yerinde çok güzel işler yapılıyor. Fıstık, tatlı, şire, çekçekler ama bunlardan biri de Hasenik’teki lezzettir. Kentin lezzetlerinin tanıtılması için her çalışmaya vereceğiz. Şire sadece Hilvan’ın değil Türkiye’nin bir marka değeridir’’ diye konuştu.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ise Hasenik’te yapılan Şire lezzetini dünyaya tanıtmak amacıyla her yıl festivaller düzenlediklerini belirtti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyuna Yüzde 20 İndirim Yapacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyuna Yüzde 20 İndirim Yapacak

01-02-2024 - YEREL

AKÇAKALE, BAŞKAN YALÇINKAYA İLE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

AKÇAKALE, BAŞKAN YALÇINKAYA İLE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

28-01-2024 - YEREL