Şanlı Şehrin Takımı, Zaferle Dolu Bir Sezonun Ardından Kupayla Memlekete Dönüyor

Konya’da oynanan TFF 2. Lig Play-off final maçında Bucaspor 1928'i 3-0 mağlup eden Şanlıurfaspor, Spor Toto 1. Lig'e yükseldi.

SPOR - 16-06-2023 11:57 115 kez okundu.

Şanlı Şehrin Takımı, Zaferle Dolu Bir Sezonun Ardından Kupayla Memlekete Dönüyor

Şanlıurfaspor TFF 2. Lig Play-off final maçında Bucaspor 1928 ile karşılaştı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Süper Lig hakemlerinden Zorbay Küçük yönetti. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Şanlıurfaspor, Spor Toto 1. Lig'e yükseldi.

Final maçında Şanlıurfaspor'a galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Behlül, 53 ve 56. dakikalarda Mert Çapar kaydetti.

Karşılaşmanın ardından sahaya inerek futbolcularla ve teknik heyetle kucaklaşan Şanlıurfa protokolü tüm takımı tek tek tebrik etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’NIN KALBİ KONYA’DA ATTI SEVİNCİ TÜRKİYE’YE YAYILDI”

Hedefin Süper Lig olduğuna dikkati çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Hedefimiz Süper Lig, hedefimiz Kızılelma diyoruz. İnşallah bu sevinçli günleri daha nice başarılarda bizlere yaşamayı nasip etsin. Beklediğimiz bir şeydi. Hedef şampiyonluktu. Ve bugün bu sahada 3-0’lık net bir galibiyet aldık. Gururla ayrılıyoruz. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum onlar zaten bizim yüreğimizdeler. Yıllardır beraberiz. Onlarla bizim kalpten bir bağımız var. Karşı tribünlerde gerçekten aynı sevinci ve aynı ruhu yaşadık. Şanlıurfa’nın kalbi Konya’da attı. Sevinci bütün Türkiye’ye yayıldı.

BOZDAĞ, “ŞANLIURFA’YA ARMAĞAN OLSUN”

Alınan büyük başarının Şanlıurfalıların spora verdiği desteğin sonucu olduğunu ifade eden Geçmiş dönem Adalet Bakanı olan Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, “ Şampiyonumuz Şanlıurfaspor inşallah Sportoto 1. Lig’de de aynı başarıyı devam ettirecektir. O yüzden sporcularımızın gözlerinden öpüyorum. Şanlıurfa’mıza Şanlıurfalı hemşehrilerimize armağan olsun. Hediye olsun diyorum. İnşallah bu bereket ve bu başarı devam edecektir. Bugün bunu sahada gördük. Sporcularımız sahanın her yerine bastı ve her yeri titrettiler. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

VALİ AYHAN, “BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE KAZANDIK”

Şanlıurfaspor’un şampiyonluğunun arkasında birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Yaklaşık 3 milyon Şanlıurfalı büyük bir heyecan içerisinde onların yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize hem sporda hem de diğer alanlarda Şanlıurfa daha üst liglere çıkacaktır. Yeter ki bir olalım beraber olalım. Teknik ekibimizi, oyuncularımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, kulüp başkanımıza ve destek olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bu birliktelik de bu şampiyonluğun en güzel yansımasıdır.” Diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Adayı Abdürrahim Toru, “ Burada çok güzel bir bayram havası var. Çok sevinçliyiz. Şanlıurfaspor gerçekten hak ettiği lige girdi. İnşallah hedefimiz Süper Lig ben Şanlıurfaspor’u tekrar tebrik ediyorum. Şanlıurfa’dan buraya kadar gelen taraftarlar gerçekten emeğinin hakkını aldılar. Buraya gelmelerine değdi. Şanlıurfa’ya sevinçli bir şekilde dönecekler.” İfadelerine yer verdi.

Şampiyon takımın teknik heyeti ve sporcuları da kazanılan maçın ve kupanın ardından duygu ve düşüncelerini aktararak alınan zaferin sonuna kadar hak edilmiş bir galibiyet olduğunu belirttiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'da Milli Sporcular, Engelli Bireylerle Buluştu

Şanlıurfa'da Milli Sporcular, Engelli Bireylerle Buluştu

22-12-2023 - SPOR

Süper Lig'de ilginç olay! İstanbul-Trabzon maçı yarıda kaldı!

Süper Lig'de ilginç olay! İstanbul-Trabzon maçı yarıda kaldı!

19-12-2023 - SPOR