Urfa’da ‘sosyal medya’ operasyonu: Gözaltılar var

Aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 13 ilde, sosyal medya platformlarında halkı yanıltıcı bilgi yayan ve kin ile düşmanlığa yönelten paylaşımlar yapan kişiler hakkında operasyon düzenledi. Polis, 27 şüpheliyi gözaltına aldı.

GÜNCEL - 20-09-2023 19:17 918 kez okundu.

Urfa’da ‘sosyal medya’ operasyonu: Gözaltılar var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildiği belirtildi. Adı geçen sosyal medya paylaşımlarına ilişkin şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla toplu suç çerçevesinde olduğu belirtilen eylemler sebebiyle Ankara, Hatay, Antalya, Sakarya, İzmir, Siirt, Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul’da 27 kişi hakkında başsavcılıkça gözaltı kararı verildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstihbarat Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığımızın desteği ile 14 İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan operasyonlar neticesinde;
İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle

-halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, 

-vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vali Şıldak Tel Abyad'da güvenlik güçleriyle iftarda buluştu

Vali Şıldak Tel Abyad'da güvenlik güçleriyle iftarda buluştu

24-03-2024 - GÜNCEL

VALİ ŞILDAK BİRECİK VE HALFETİ'DE

VALİ ŞILDAK BİRECİK VE HALFETİ'DE

17-03-2024 - GÜNCEL