Urfalı çiftçilerden 'pamuk' eylemi !

Urfa’da çiftçiler, pamuk fiyatlarının açıklanmamasını ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından mısır alım fiyatının ton başına 6 bin lira olarak açıklanmasını protesto etti.

YEREL - 27-09-2023 22:55 479 kez okundu.

Urfalı çiftçilerden 'pamuk' eylemi !

Türkiye’nin önemli pamuk üretim merkezleri arasında yer alan Urfa’da, Harranlı çiftçiler kısa bir süre içerisinde hasadı yapılacak olan pamukta artan maliyetleri ve taban fiyatta süren belirsizliğe karşı seslerini duyurmak için eylem yaparak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından mısır alım fiyatının ton başına 6 bin lira olarak açıklanmasını protesto etti. 

TRAKTÖR VE EKİPMAN ALAMIYORUZ
Çiftçiler adına açıklamada bulunan bir pamuk üreticisi, “Şu an ki ekonomik krizde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 100 dönüm bir tarlanın maliyeti sadece 100 bin lira, buda sadece bir ailenin mutfak geçimi demek oluyor. Artık traktör ve ekipman alamıyoruz. Pamuk hasadına başlayacağız şu günlerde var olan ithalatın durdurulmasını ve pamuğun gerçek değerinin alınması için siz yetkililerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bir diğeri bu pamuk üretimini yaparken mutlaka olmazsa olmazımız prim desteğidir. Biz son iki yılda ton başına 1,6 olarak prim desteği alıyoruz. Enflasyona baktığımız zaman TÜİK’e göre enflasyon yüzde 67, vatandaşın gerçek yaşadığı enflasyon oranı yüzde 140’tır” dedi.

BU ÜLKENİN GELECEĞİ TARIMDIR
Mısırın, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan 30 kuruşluk taban fiyat artışına da değinen pamuk üreticisi, “Şu an şehrimizde satılan mısırın fiyatı ton başı 4 bin liradır. Buradan yetkilere istirham ediyoruz; bu ülkenin geleceği tarımdır. Tarım ve üretim olmadan bir ülke gelişemez. Buradan başta cumhurbaşkanımıza, ilgili bakana, milletvekillilerine, valilerimize ve ziraat odalarımıza sesleniyoruz. Bakın bir çiftçi olarak şu anda güneşin altında duruyoruz ama yanımızda bir tane yetkili dahi yok! ‘Sözde ziraat odası başkanı sen sadece klimanın altında oturmakla mı başkansın

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyuna Yüzde 20 İndirim Yapacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyuna Yüzde 20 İndirim Yapacak

01-02-2024 - YEREL

AKÇAKALE, BAŞKAN YALÇINKAYA İLE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

AKÇAKALE, BAŞKAN YALÇINKAYA İLE ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

28-01-2024 - YEREL